tildabronnert.blogg.se

Going local

Kategori: Allmänt

Ojojoj vad jag har vidgat mina vyer ang. Mat här nere. Bara att äta buffé är stort steg framåt för mig lixom. I helgen har vi även lagt bestiken på hyllan och gått lokalt på hög nivå. Vi gick till den lilla byn, eller ja kalla det by är nog att överdriva. De tre stånden, några rukel där det går att köpa öl folk som säljer frukt utlagda på en filt på marken och så de väldigt tveksamma restaurangliknande ställen, men att kalla det restaurang är en överdrift. Med fara för vår egen hälsa slog vi oss ned och beställde en position ugali att dela på, o så en varsin kilimajaro såklart! Ugali är en vit klump som är lite som en blandning mellan en degklump och bröd både i utseende och smak. Man knådar en klump i handen och sen doppar den i en köttgryta och käkar. Det var ju inte äckligt men inte det godaste jag ätit.
Det är iallafall en typisk zanzibarisk rätt.

Igår vart vi medlurade på etiopisk restaurang i stan. Var fint och mysigt och maten var riktigt god! De var som en skumliknande pannkaksbotten, så hällde de små rätter på den och så delade alla på det. Även har var det händerna man åt med, det var lite kladdigt med väldigt gott!

Vi turistade loss ordentligt igår, var på spice farm och såg alla möjliga krydderoch frukter, riktigt spännande faktisk, men än är vi väl barn och tappar fokus efter en timma så råkade ha krig med ingefärrötter, de lämnar snygga knallgula fläckar och man trycker dem i någons panna haha. Guiden uppskattade det inte lika mycket som oss dock.. Men i slutet blev vi ändå utsmyckade men blommor och hattar av palmblad- såg ut som djungelns kungligheter må jag säga! :D

Kommentarer


Kommentera inlägget här: