tildabronnert.blogg.se

Höjdarhelg

Kategori: Allmänt

Trots sjukdom blev det en riktig höjdarhelg! Solen lyste hela lördagen och vissa ( de galna guttarna) körde tillomed på shorts. Kelsey tryckte i mig några panodil och så drog vi ut i solen, var marknad så var hur mycket folk som helst på byn, fyndade en burk med kalasgod fetaost! Och åt årets första mjukglass, så himmelskt god!
På kvällen blev det grillning med gänget och Johannes mamma och bror som var på besök. Koseligt. Första gånget sedan jag flyttade till Norge jag år riktigt köttkött haha.

Idag har det varit soffhäng, remember the titans, långpromenad, carbonara, ruccola, banankaka, godis och ett parti plump som jag självklart vann !!

 

2013.04.27

Kategori: Allmänt

Japp då ligger man nerbäddad i soffan med feber och känner mig allmänt ofräsch och saknar mina päron som pysslar om en när man är sjuk. Och att ha värmekudden aka Alice på magen.

Kelsey och Adam kom iallafall nyss hem med 10 kg kött från deras sverigeweekend så imorgon blir det grillkväll! Dom tar hand om mig ganska bra dom med.

Idag blir det nog tyvärr inget jobb, ringde chefen och sa att jag låg med feber och igen korkade bihåler, han respondade med att säga att kände jag mig bara minsta bättre skulle jag komma direkt till jobbet.. Men tjejerna tycker jag borde ligga i soffan två dagar utan att göra något alls så bäst att lyda så jag snart kan träna igen! så får ha syndarhelg utan träning och tröstäta lite godis.

Hade förövrigt krig med morten på jobbet igår, sulade mögliga klementiner på varandra haha, han mosa en i min hand så det rann äckligt ner innanför hela tröjärmen haha, roligast är att de finns kameror i varenda vinkel i den där butiken så var någon på kontoret måste de garvat ihjäl sig haha xD gillar verkligen gänget på Rema dom är för underbara , knäppa men kalasbra! :D

2013.04.26

Kategori: Allmänt

Vaknade med svullna halsmandlar och dunkande bihåler, insett att jag inte klarar dagisjobb blir bara sjuk. Och så typiskt när jag verkligen va igång med träningen, men vill ju inte få bihåleinflammation så blev ingen träning idag.
Gjorde istället det äckligaste på länge.. Rensa avloppet i duschen fyfasen vad äckligt! Fick hulkningar av stanken och kunde plocka bort minst 1 kg slemhårochäckelklumpar, men nu är det skinande rent! Jag med för den delen, va tvungen att duscha för råkade skvätta äckel i ansiktet haha fräsch tjej!

Nu äter jag kycklingsallad och ska strax springa till jobbet thing! xx

Everything comes to an end

Kategori: Allmänt

Förändringar och avsked börjar närma sig här i Bergen. Evert och MIchelle åker hemåt redan på Onsdag, kommer sakna mina slöa roomiesar som spelar alldelese för mycket mobilspel. Vem ska nu laga tacos åt mig på fredagkvällarna?? Gotlänningarna lämnar oss nästa vecka och jag har faktiskt bara en månad kvar här. Känns båda bra och dåligt. Känns skönt att komma hem till Norrpan och styra upp tillvaron lite och träffa familjen och alla gamla vänner. Samtidigt som jag kommer sakna det enkla och okomplicerade liv jag har här och alla goa människor! Kommer sakna kollektivlivet enormt också, vilken rolig tid vi har haft och läskigt hur mycket man har insett om sig själv som person osv haha. 
 
Men än är det tid kvar och då tjejerna flyttar ut flyttar Adam in hos kellogs. Det blir nog bra det, redan hört något om att Adam är en hejare på att göra söndagsbruncher.. kan ju alltid hoppas! 
 

OK Monday, let`s do this!

Kategori: Allmänt

Har fått ett sånt träningssug, tränar jag inte på en dag så pirrar det i benen för att jag så gärna vill iväg dagen efter, underbart! Måste dock bli lite mer positiv till löpning.. men det är ju så långtråkigt att bara springa upp och nerför alla asfaltsbackar som bergen består av. Gruppträningar is the shit! 
 
Men nu ska jag bli en tvättäkta gymnörd också. Var på min första PT- timme (Betyder Personlig tränare, så pappa och farmor hänger med här! ) idag. Hon hade knåpat ihop ett styrkepass åt mig som går igenom hela kroppen som vi testade och satte upp lite minimum/maximumvikter och repetioner samt lite mål och strävansmål för att hålla motivationen uppe. Så nu är jag jätte taggad på att träna, ska tillbaka till gymmet ikväll för lite piloxing också. 
Så nu är målet att träna minst 5 ordentliga pass i veckan och de övriga dagarna ska det PWas ordentligt på. 
Så himla kul när man äntligen hittat motivation och inspiration så det bara känns kul att gå up två timmar tidigare för att hinna träna. 
 

All by myself

Kategori: Allmänt

Kom hem från jobbet och alla sover.. Kul jul! Kände mig ensam så hängde på toan ett tag och snacka med kellan och Adam som var hos Adam, insett att jag inte känner sig ensam på toan, gillar att hänga där. ( småstördtjejhejhej).

Vad har hänt sen sist då.. Jag har jobbat och tränat varje dag. Har sån träningsvärk att det är en pina att böja sig ner och plocka upp något från golvet, älskar den smärtan dock! Himmlen har även öppnat sig över Bergen, har regnat från och till sen i söndags. Små mysigt men inte kul då alla ens skor förutom conversen är våta och man ska till jobbet, tog inte lång tid förens de var blöta oxå. Nu ska jag borsta tänderna och krypa ner bredvid min roomie som jag knappt sett sen i söndags ( förutom när hon sover) jag jobbat alltid kväll och hon dag så vi går om varann totalt haha. Ne nu blir set godnatt! xx

partysvensk

Kategori: Allmänt

Hade en livlig debatt om svenskar och såkallade partysvenskar med ett gäng norskar på festen igår, kände att jag ville dela med mig av våra visa slutsatser. (En Partysvensk är en svensk som kommit till Norge för jobb och framför allt bättre lön. Att nästan alla jobbar inom servicebranschen är nog för att den är mest lättåtkomlig och kräver ofta och på kort varsel mer personal, perfekt för en partysvensk, sant.) Varför blir då en arbetande svensk partysvensk undrade jag? de frågade mig hur en vanlig vecka såg ut för mig. Jaa, jobb från måndag till lördag, lite gym, lite film och så fest.. eeeh partysvensk hejhej! Vi kom iallafall fram till att det inte är något kränkande med det, vem vill inte leva partysvenskens oproblematiska liv? heja sverige! 
 
Var fest hos Linn från jobbet så jag var enda svenskan så fick koncentrera mig som satan för att hänga med i konversationerna. Men vi gjorde en deal.. när jag tappa tråden eller helt enkelt fattade nada kunde jag bara sitta där och le och nicka, så vi svenskar gör när vi inte riktigt hänger med, man är väl uppfostrad? Var sjukt kul när en märkte att jag var helt lost och jag bara satt och log utan att jag tänkte på det.. hahaha. Och alla de andra försökte snakka svensk hela kvällen, låter som en blandning av Maria montazami och någon som inte riktigt har alla ägg i korgen, garva så jag tjöt!
 
Vi råkade iallafall ha så kul så stannade kvar där istället för ut på byn, problematiskt när tilda skulle hem vid halv 4 och insåg att jag aldrig tidigare varit så långt bort från byn.. fick ta taxi.. själv. Och när jag precis hoppat in i taxin råkar jag tänka på uppdrag granskning där man fick reda på hur många tjejer som blir ofredade, våldtagna och rånade när de åker taxi själva, paniken började krypa sig på och jag tänkte att jag var tvungen att hålla igång samtalet hela vägen, tänkte att om an pratar kan han inte planera hur han ska råna mig eller vär... ja min hjärna är en enastående muskel! så efter jobbigt kallprat på norska och 400 kroner senare var jag äntligen hemma. möttes av kaos grisstia hatar äckligt kök har jag insett så låg kvar i sängen till tjejerna städat upp efter sin fest ( 30 min sen) äntligen kan jag gå upp sooho! xx
 

Morgonstund har guld i mun

Kategori: Allmänt

Igår var det tacokväll med filmmys så trevligt! Varje kväll borde va tacokväll, tröttnar aldrig på det!

Idag gick jag upp hoppade i löparskorna och drog ut. Så skönt att springa längs Bryggen samtidigt som solens strålar sakta tar sig över hustaken och värmer på ryggen. Vara as tjock i halsen och bestämma sig för hulkenintervaller., inte lika bra. Kunde knappt andas och när jag försökte andas med näsan såg jag ut som Ferdinand, byggarbetarna trodde nig jag skulle svimma haha.
Testade även bananpannkakan alla snackar om till frulle, riktigt enkelt, mättade och gott faktiskt! Tog ägg, banan och lite havrrgryn som jag blandade och sen bara steka, gott med lite turkisk yoghurt till oxå tipstips. Nu vinmonopolet och sen jobb och ikväll blir ett utgång med jobbet :D xx

Pyroman

Kategori: Allmänt

Usch och fy för hur vissa människor är felbyggda. En pyroman har härjat i vårt kära Bergen ikväll, tänt på tre hus på tre olika platser och brandmännen och polisen använder alla resurser de har. Pratade men en gubbe som bodde bredvid husen som brann och eftersom spridningsrisken är så stor ( bara massa radhus as tätt i denna stad) hade han fått evakuera men hoppades få komma hem någon fång efter midnatt, stackars folk.

Men pyromanen hade som tur var anmält sig själv och sitter nu i häktet så vi kan sova lugnt inatt. Hoppas han mår så dåligt så han inte kan sova.

2013.04.11

Kategori: Allmänt

Har insett att en lägenhet utan balkong suger dagar som denna. Sitter för tillfället utanför lägenheten på en grön parkbänk och läser i solen, fätt skönt men lite läskigt, alla kollar på mig. Känner mig lite som en hemlös, men mina snabba skor och iphonen avslöjar att så är inte fallet, tur det. xx

Bästa

Kategori: Allmänt

Tack alla för så fina gratulationer, gjorde min dag!

Fick pannkaksfrukost av bästa roomien (Evert) sen var jag tvungen att vandra till jobbet där chefen hängt upp ett plakat där det stod grattis på till mig och gula och blå ballongen haha , hänger nu över min säng så alla ser att jag är svensk.

Sen ringde Mams och paps och sjöng lite i telefjonken, så fint så, och tjejerna i kollektivet sjöng oxå fint såklart! Nu har jag käkat min yoghurt och ska hoppa i säng, måste hinna till gymmet innan jobbet hejaheja! xx

DU SKA HA TACK!

Kategori: Allmänt

Okej det här har hänt sedan sist,
Familjen var på besök i Bergen, vi åkte 15 h bilfärd hem till kära gamla norrpan för min, Bella och Julias 20 årsfest. Riktigt lyckat! Vi började kvällen på Wasa med käk, drinkar, livesång och lekar. En eloge till Andreas finfina tal och Bellas kusin som sjöng! :-) sen drog vi ut på byn och kvällen avslutades i sängen hemma i skogen med bästa voffarna som sällskap, sjukt saknade! :) dagarna efter var de träffa kompisar, släkt och massa kos med familjen innan jag packa om och åkte tillbaka till bergen. Blev direkt på jobbet igen, där jag hade fått skryt och chefen hängt upp lappen så alla kunde se haha, man har ju charmen i kassan lixom ;) igår blev det väldans trevligt häng hos grabbarna i laksevåg och råkade ännu en gång komma hem till en efterfest. XD
Och det är nu bestämt att jag blir kvar här till typ mitten av maj fätt! För att sen dra hem till cooperativet och en sommar i torpen innan nästa äventyr.
Puss och klem.