tildabronnert.blogg.se

Den berömda Brönnertgenen

Kategori: Allmänt

Måste säga att det är tur att man är en Brönnert och uppfostrad av farsan Baloo, så man kan i princip äta allting. Idag åt jag mer för att överleva än för att de va så gott, but à girl gotta do what à girl gotta do! Jobbar man 13,5 h så smakar potatissallad och kall panerad fisk ( hann inte värma den) jäkligt gott!

Måste även berätta en kul sak, var en läskig gubbe som snacka massa och hängde efter mig och aya på jobbet idag, och han lät preciiis som brandchefen i Nile City 105,6 sjuuukt lik, va nästan tvungen att kolla så de inte va Robert Gustavsson som stod där haha xD xx

Här bor vi !

Kategori: Allmänt

Och så blev de fem

Kategori: Allmänt

Igår anlände våran femte roomie, Michelle, till casa su hans, fina grejer! Jag och kidsen på jobbet gjorde en fin teckning dagen till ära!

Efter jobbet skulle jag och marre handla käk för veckan men hön fick jobba över 1.5 timmar så jag har testat gummistövlar med dyngsura strumpor hela eftermiddagen, hitta två fina, dock kostar de över tusenlappen..
Men att dagisfröken är chilljobb fick jag äta upp idag, 2 timmar ute i regn och storm ät fasen inte chill, va helt genomsur, ikke roligt!

Men sen blev det iaf lite mathandlande, gjorde en supergoo Wok till tjejerna och så en pw på det, just ja vårt vin är nu klart oxå, en anledning att ha fest i helgen helt klart!! :D

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/4030302/images/2013/pic_5107614eddf2b34239931d78.jpg" class="image">

Hösten 2013

Kategori: Allmänt

Dagdrömmer mig bort, nej planerar hösten, hell yeah!
Jag vet att jag vill ta dykcertifikat och lära mig dyka på riktigt, så himla fränt att simma bland korallreven och se alla exotiska fiskar och miljöer. Jag vill träffa nya människor från andra kulturer och se massa spännande platser och djur. Ojoj så mycket man vill göra och se, hur ska man hinna se allt och uppleva alla fräna saker som finns här i världen. Sitter och skriver en liten bucketlist på vad jag vill göra i höst, men dykcertifikat är ett måste! 
 
Nu ska vi möblera om lite här och sen blir det nog pizza och shrekmarathon och en kaka oxå kanske, det är ju endå söndag haha :D hade bra alla godingar! xx

Sjukling

Kategori: Allmänt

Nu har alla partypinglor och pinglar dragit och jag ligger kvar nerbäddad i soffan, förskylningen blev inte bättre av jobbpass, så blir te och kakor ist för vin och dans för min del ikväll, surt, men that's life, snorig tjej med rinnande ögon är ingen hit på krogen hehe.. xx

 

2013.01.26

Kategori: Allmänt

Bä bä lilla lamm gick på restaurang, ville inte spise bara sitt o fise, bä bä lilla lamm gick på restaurang.

Haha knoddarna på jobbet är för härliga vi satt och sjöng i dissan hela eftermiddagen igår. Hade oxå burstdag med firande av två tvååringar, teater, pölsa, kaka och is, vaddå att ungarna va höga på socker resten av dagen vojnevojne xD

Nu ska jag snart till jobbet och sen förhoppningsvis lite födelsedagsfest idag om inte min jäkla förskyldning blir ännu värre, känner mig som en vandrande pinne som gått av.. xx

Totalkrossade

Kategori: Allmänt

Jaa nu är jag tillbaka här igen!

Har mest jobbat och hostat sen vi hördes senast. Men idag slutade jag 16.30 och drog direkt hem till soffan, sjukt skönt! Lagade lite käk med Evert och kollade på prison break. Hade tänkt att ligga i soffan hela kvällen men när vi blev utmanade på FIFA var det bara att springa bort till boysen, bloodigt allvar!!
Gick ju sådär, skyller på att jag faktiskt inte kört på väldigt länge, så efter att Adam och jag spela lika fick jag dyngtorsk nät vi körde en riktig match .. Hehe.
Men så hade de ju bara två kontroller och jag och Evert är ju bäst när vi är ett team så nästa gång då såå!! xx

PLL

Kategori: Allmänt

Löpplanerna blev inställda pga av en as svullen hals, ska alltid bli sjuk när man inte har tid, så säger godnatt!
Tankarna går till en kär vän ❤👊 xx

2013.01.23

Kategori: Allmänt

Ja då har man utsatts för trotsiga ungar i 8 timmar idag. De har precis insett att jag bestämmer och ska vara där även nästa vecka vilket gör att de ska se hur mycket de kan tänja gränserna, vilket ledde till enorma bråk, grinkalas och jakt. Men jag överlevde dagen iallfall och de flesta är jag buddie med nu , japp. 
 
Var även två stjärnskott som kissade på sig med flit när de var ute för att de ville komm in.. så de blev duschen och sen skicka jag ut dem igen haha XD
 
hadeee! 

Andra gången gillt!

Kategori: Allmänt

Grattis bästa mamma!!!

2013.01.21

Kategori: Allmänt

Ringde mamma och grattade henne idag och så fyllde hon inte år, pinsamt! Kan ju tillägga att 4 andra har också grattat henne på fel dag i år, oups..

Men det är inte lätt att ha koll på allt här i världen när man bara är en liten jenta, så till er alla grattis i förskott för säkerhetsskull! Så nu kan ingen säga att jag glömt säga grattis iaf! :)

Fick många glada besked och idéer idag, kan bli en riktigt bra vår det här! Och sommar med för den delen, glad tjej!

Bjuder på bild från dagiset utsikt och Kellans fantastiska fisksoppa. xx

Livet på en pinne

Kategori: Allmänt

Luktar citrondoft i hela lägenheten efter att vi storstädat och tvättat, duktiga tjejeor! Sen blev det potatismos,korv och lite Marabou som kvällens smaskigheter. Skulle ut o springa men orkade inte ta mig ur mina mysiga duntofflor så får bli imorrn ist hehe, man får ha slappardagar ibland!
xx

2013.01.20

Kategori: Allmänt

Har jobbat 6 dagar den här veckan så trots trötta fötter vart det party igår, kom hem när folket började droppa in så förfestade med lite pasta och cider topnotch! Körde ryktet går, och 13, men Rickard va så dålig så klara typ aldrig ett varv haha xD

Nu ligger vi i soffan och har precis käkat frulle, dagens planer är att ligga kvar här och kanskekanske baka lite lussebullar ;) xx

Godmorgon världen!

Kategori: Allmänt

Blev en efterlängtad och välbehövlig sovmorgon idag, sjukt skönt! Frukost i soffan framför ducktales, bästa farbror Joakim!

Dagens planer är en pw med marre, lite lunch och sen mot jobbet för kneg till stängning, tjingelingkan!

2013.01.17

Kategori: Allmänt

Hipp hipp hurra för idag är det farsan Baloos födelsedag hurra hurra!!

Vi har precis sjungit för pappsen i telefonen, så fint så, han blev glad. :)

Annars är jag trött som fasen så vidare uppdatering imorrn.
Over and out xx

I skrivande stund

Kategori: Allmänt

Sitter i skrivande stund inlåst på wayne's och filosoferar.
Idag var dagisdag nr 2, fick vara med småknoddarna, tyckte de va lite läskiga i början men sen tinade både de och jag upp och vi lekte hela dagen. Klara tom av att de grina utan få panik för att de inte sluta direkt. Och har även bytt mitt livs första blöja, en tissebleije och jag var grym! Måste även erkänna att när en liten knodd halvsover i ens knä är de riktigt koseliga :)
Efter dagis blev de raka vägen till Rema för lite kvällsjobb så jäkla tur att jag är van vid 11timmarspass må jag säga!

Och nu sitter jag här nästan helt själv i hela gallerian, jag och Securitas i princip( och några jentor på REMA oxå såklart) och har precis skypat med Pärona, de verkar som de överlever utan mig, tur det!

Nu kom marre och släppte ut mig så nu ska vi hemåt. xx

" Varför pratar du så konstigt"

Kategori: Allmänt

Första dagen som dagisfröken ( de trodde ni inte va ) och jag var så snäll så! Men råkade googla fel så jag gick glatt in på dagiset och så skulle jag ju inte va där så var bara att löpa hem, väcka marre så fick hon hjälpa mig att hitta rätt adress och 20 min senare Var jag på plats!

De va jätte snälla och de första ungarna var snälla och roliga men de var några jobbiga som snorade överallt inte mysigt xD roligaste var väl när en satt och borsta mitt hår med en spaggetislev i 10 min och försökte jag gå så tog han djävulsgrepp runt toffsen haha xD men de tyckte jag var duktigt så ska tbx imorrn igen :)

Sen vart det hem och käka lite och hälsa på Adams nya roomie Johannes, ska utmana dom på FIFA ngn dag haha! Sen raskt vidare till REMA för till kvällsjobb, cash is king brukar de ju säga ;)

Puss och kram på er och en extra till raringen på bilden :-)

Full rulle

Kategori: Allmänt

Idag har det vart full rulle hela dagen, powerwalkat,fixat busskort vart på skattetatten och jobbat. Kom till skattetatten och de visar sig vara 150st före det är min tur! Sjukt!

Känner mig rätt så nöjd, har nog kapat några mer vuxenpoäng idag, och nu får jag äntligen lägga mig i sängen med roomie och sova för om 7 timmar ska vi nog upp och jobba igen! Tur att dom är roliga på jobbet! xx

Förresten grattis till Evert aka roomie som fått ett saftigt jobb idag oxå!

2013.01.13

Kategori: Allmänt

Idag har vi vart hurtiga! Jag Evert och Emma gjorde oss lite matsäck och begav oss upp för Floyen, ett berg med världens utsikt över hela Bergen. Va massa jobbiga trappor först men sen nådde vi träden. Efter att enbart gått på asfalt i två veckor var det sjukt härligt att gå på grusvägar och skogsstigar, vart som barn på nytt haha. 
Skypade med pärona förut och förhoppningsvis blir de lite skidåkning i mars sen, vore skoj :D 
Hahah nu sitter jag och kollar igenom bilderna och garvar åt evert som fular sig i skype med sina päron, knäppis. XD :D 
 
 
 

2013.01.12

Kategori: Allmänt

Gick upp vid halv 11 för att se så Marre kom iväg till jobbet, hon var förvånansvärt pigg haha. Vi lediga jenter körde på stor frulle och lite prison break marathon, de får man på en bakisdag!

Sen drog Emma hemåt och jag och Evert kände att det var dags att få lite luft så vi knalla ner till affären för att handla lite mat och chips&dipp, gjorde asgod champinjonpasta!

Var även dags att ni fick bekanta er med Trullsa, hon är ett troll med rosa hår. Japp. xx

Nu förlora jag sten,sax,påse så måste gå och byta till nästa del av filmen..livet utan fjärkontroll..

Hey ho lets go.. Out !

Kategori: Allmänt

Jaa idag testade vi Bergens uteliv med start hos Linn för lite förfest. Dock insett att man borde vara 20 för att festa här, typ 20 på alla nattklubbar och barer, men det va kul endå! Dansa av oss lite överenergi och nu ligger vi i en hög i soffan, käkat en McFeast och kollar på burlesque. En helt klart godkänd kväll! Puss på er

2013.01.11

Kategori: Allmänt

Ja nu kommer updaten som skulle kommit igår, jag var på REMA 1000 kl 12.00 igår , fick lite kläder och en snabb genomgång av kassan, sen fick jag kassatjänst till kl 8 på kvällen. De va snälla och trevliga men satan vilket mindfuck ja fick när man jag insåg att jag måste lära mig helt nya PLUkoder till alla grönsaker, råkade slå in kära Coops koder hela tiden haha. Och jag tyckte ändå norskan var ganska lätt att förstå men herregud vad grötigt och sluddrigt vissa snakker, fatta nada. Hoppas det blir lättare idag. 
 
För tillfället sitter jag i soffan, precis vart på PW och käkat frulle. Jag skulle jobbat på dagis idag men blev visst inte så, hoppas att det blir på måndag! Så i eftermiddag blir det några timmar på REMA och sen vidare till Linn för förferre, ska se om Bergens uteliv är nåot att ha! 
 
Bilden har inget med dagen att göra, men hon är ju för söt frejabus! xx

2013.01.10

Kategori: Allmänt

Skrev ett inlägg och sen försvann allt, vi säger godnatt och hörs imorrn ist! xx

20 min killer workout

Kategori: Allmänt

Har nu testat zumba och diggar det fätt mkt! Vi körde i vardagsrummet framför TVn sjukt kul, dock roligast när 3 killar ser oss genom fönstret, pekar och garvar, eve ser dom, halkar och ramlar som en hopplös padda på marken HAHAHA

Sedan kom Marre hem så vi tvibgade med henne på 20 min core killer workout på youtube. Vem behöver ett gymkort?!

Nu ska vi ner till affären och sen fixa en sallad mums! Xx

20.01.10

Kategori: Allmänt

Idag har jag jobbat min första dag på REMA 1000, en mataffär i en av galleriorna. Jag hoppas jag kan ha det lite som extraknäck på kvällar och helger och så. Jag fick kläder och sen vart det kassatjänst resten av dagen, gick helt okej. Men oj vad mindfuck med nya PLUkoder på alla grönsaker, råkade slå in kära Coops koder hela tiden haha. Och när vissa personer snakker norska fattar man ju ingenting, låter som ett grötigt mummlande, men efter många ursäkta och va så började mina öron förstå sig på de lite bättre iaf! Så det blir nog bra! 
 
Imorrn ska jag tillbaka en sväng på eftermiddagen, men hoppas på lite dagisarbete på dagen innan! :D 
 
Nu ska vi kolla på Cornelia i Sveriges Mästerkock innan det blir sängen, massa talanger från Åby, måste va ngt i vattnet helt enkelt! xx

2013.01.09

Kategori: Allmänt

Sitter för tillfället i soffan, första dagen helt själv i lägenheten, sjukt tyst så How I met your mother har rullat på i bakgrunden sen imorse. Saknar att prata med mina små voffisar när man är själv hemma, kan man skypa med en hund? 
 
Har även officiellt blivit en dagisfröken idag, hujedamig, ska snart iväg till toptemp för att skriva under anställningsbevisen och se om han har fixat ett uppdrag för mig till på fredag. Ska bli så skönt att jobba och tjäna lite kosing igen. xx
 
HAHA hunden har de sjukaste överbettet jag sett, riktigt fulsöt! #tunameltsmyheart #instaphoto
                           Tuna?                                                     Mr. Burns?
 
 

2013.01.08

Kategori: Allmänt

Nu har det hänt mycket ni mina kära vänner! Jag har varit på 2 intervjuer på 2 olika bemanningsföretag och beslutsångesten var hög! Fick tillomed ringa mina kloka mor och be om råd med tror jag tar rätt beslut, men alltid bäst att sova på saken. Ska även förbi ett ställe där chefen kallar mig Tingeling..ska man ta det som en komplimang? Annars så trillar de in lite intressanta förfrågningar och möten för både mig och Evert lite då och då och det är ju alltid kul!

Dagens stora uppdrag har varit att starta vårat eget bryggeri, med vår vinspecialisten som hjälp såklart! Vi kom till affären 16.31 igår, de stängde 16.30..vi blev ledsna.. så idag blev det iaf ett fruktig aprikosvin som nu står på jäsning, finfina grejer haha!

Jag ska nu lägga min kamera (som varit urladdad sen magaluftrippen) på laddning så framöver lovar jag fler och finare bilder, promise!

Puss och kram på er Och ta ingen skit som min vän Grynet brukar säga. xx

Vuxenpoäng?

Kategori: Allmänt

Här sitter endast jag vaken och käkat havregrynsgröt och läser tidningen, eller försöker iaf, norskan stavar så förbannat konstigt så känns lite som när man var liten och inte riktigt kunde läsa men fatta endå xD

Nu ska jag ut på äventyr, hoppas no håller en tumme för mig! xx

2013.01.07

Kategori: Allmänt

Alldelese för mycket fritid och spring i benen är jobbigt må jag säga.
Men alldelese för många valmöjligheter och lösa trådar är nog minst lika jobbigt. xx

Schulmania

Kategori: Allmänt

För flera år sedan läste jag en krönika av Calle Schulman på sista sidan av ett SOLO magasin. Han skrev om hur du ska bete dig under ett businessmöte eller en arbetsintervju. Och hur man på bästa sätt svarar på frågan "vill du ha ngt, kaffe/te?" Vilket många anser vara en artig fråga hosten ska fråga innan mötet börjar. Därför ska du inte vara jobbig som svarar. Jag minns att Herr Schulman ansåg att man utan tvekan alltid ALLTID ska säga "Kaffe tack" "nej tack, det är bra endå" var också okej men inte riktigt lika bra. Arbetare dricker kaffe, vill du visa att du kan och vill arbeta hårt ta kaffe för fasen! 
Denna krönika har gett mig djupa men när det kommer till intervjuer. Jag säger alltid ja tack till kaffe och sen börjar det. Kaffet är svinvarmt och du måste bära koppen till rätt rum utan att visa att dina händer bränner, försöka hinna dricka upp kaffet innan intervjun är slut, dricka och prata samtidigt när magen pirrar av nervositet, och sedan balansera kaffekoppen, papprena och väskan du har med dig i en hand samtidigt som du ska hälsa och tacka för intervjun och visa din bästa sida med den andra. Hard work! 
Hade jag bara tackat nej till den där koppen kaffe, som iof var väldigt god så hade allt blivit lite lättare, men varje gång ploppar Calle Schulman upp i skallen på mig och jag tar en kaffe, svart, för de är de som dricker svart som är bäst på att jobba.. Damn you C. Schulman

2013.01.06

Kategori: Allmänt

Har nu konstaterat att jag är handikappad när det kmr till teknik men att vara hacker vore jäkligt kul!
Skypat med Marres bror som kan sånt men t.o.m. han fattade inte, ringt supportrar men när den sista kostade 6,10 i minuten + 3 för att jag ringer med svenskt abonnemang la jag på och stängde av datorn, för dens egen säkerhet. Så är du teknisk och befinner dig i Bergen är du mer än välkommen hit!

Och alla ni som känner min vän Evelina Henriksson, sätt er ner, chockartade nyheter ingång! Hon följde frivilligt med mig på 35min joggtur innan frukost idag, jag vet vad ni tänker.. EVERT?!? GULDFISKEVERT?!? Men Japp det är sant och hon pallade hela vägen hem duktig tjej! 😀💪👊

2013.01.05

Kategori: Allmänt

Lagade världens godaste soppa, Nikalouktasoppa, som pappa mailade recept på idag, och ett super smarrigt och nyttigt bröd vi bakade själva.

Emma har oxå kommit upp till Bergen nu och hänger med oss i lyan lite, hon bor bara en bit bort med 3 norskor

Saknar mina söta voffisar en hel del, puss på dom❤

2013.01.04

Kategori: Allmänt

Fast vi inte gör så mycket vi arbetslösa så går dagarna fort här. Både jag och Evert har säkert sökt över 15 jobb var de senaste dagarna och håller nu tummarna. Nu längtar jag till nästa vecka, hoppas verkligen på det!

Annars är tillvaron rätt chill här, vi har gått många powerwalks och promenader, kollat runt i omgivningarna och käkat lyxfrulle från Waynes, blev salamibagels MUMS!
Och så har jag shoppat ett tjusigt block där man kan skriva ner lite viktiga eller roliga minnen och sånt kul! Sånt som är så kul att hitta om 10 år :)

Känner hur det bränner

Kategori: Allmänt

Nu ska fettet brännas! Håller på att skriva en träningsschema som ska hållas till punkt och pricka. Ett tips för er som vill komma igång men har svårt att hålla i träningsvanorn i längden är att skriva schema.  Jag brukar göra veckovis, en spalt för vad jag SKA göra och en för vad jag faktiskt GJORDE. Sen räknar jag alltid tiden för att få ut hur mkt jag tränat på en vecka. Sjukt motiverande när man ser att man gjorde mer än man planerade och blir det tvärtom blir man lite besviken på sig själv och ger f*n på att vara bättre veckan efter!                                                

Haha Äntligen har lillebror något att skylla på XD

HERRRRÅÅÅÅ

Kategori: Allmänt

Nu har vi precis vinkat av Mimmi som hoppade på flygbussen och ska hem till Svedala igen den stropen.  Kmr bli tyst i lägenheten nu, ingen som går och sjunger för sig själv haha.
 
Nu måste vi och panta burkarna sen nyårsfesten som har bott i hallen hela veckan, kände att det var dags.
 
We gonna miss you hun! 

När polletten faller ner och hatten trillar av

Kategori:

Har gått och försökt att komma på en låt i typ en vecka och sen kmr mimmi springande "eve det här är ju en riktigt låt" (?!? XD) och så är det den låten, vad är oddsen?? Den är Ju för underbart härlig, påminner om alla galna utkvällar i norrpan! Men nu ska jag sova godnatt folks!

XOXO

2013.01.03

Kategori: Allmänt

Idag har varit en bra dag. Började dagen med en pw med Evert, frulle och sen en löprunda. Bästa Marre hade tagit hem en varsin macka från waynes åt oss, kämpe gott! Kom också på hur skön endorfinkicken är när man hetsar upp för en backe och sen orkar fortsätta springa! älskar att träna! 
 
Sen har dagen bestått av jobbsökande och cv lämnanden. Vi var som hökar hoppa in på varannat ställe vi såg och fråga. Så några ska vi tillbaka till imorgon och på mändag. Så förhoppningsvis har vi båda två något på g, men mer säger jag inte än. 
 
Svårt att fånga den sjukt fina utsikten på bild men den här nere är från min löprunda imorse. 
 
 

På allmän begäran

Kategori: Allmänt

På allmän begäran ska jag ännu en gång försöka vara en aktiv bloggare. 
 
I söndags flyttade jag och Evert till bergen, Norge. ( Mimmi följde med över nyår oxå!)
Flög med SAS, såå ycket bättre än ryan air! Väl framme hoppade vi av en busshållplats tidigare än vad vi skulle på flybussen. Vilket resulterade i 15 min promenad med 30 kg packning i spöregn, underbaart! not.
Väskorna regnade igenon och halva min packning luktar fortfarande blöt och unket haha.
 
Jag Eve Kelsey Och Marre kmr bli roomies och delar på en stor,fin men svinkall 3a på Hans Hauges gate. På nyår var de vi som stod för finmiddagen och killarna för efterrätten, efter middagen kom det några fler svenskar som vi firade in det nya året med. Gick ner till Bryggen vid tolvslaget, typ hamnen här, super fint med massa raketer. 
 
De senaste dagarna har bestått av lite jobbsökande som fortsätter imorrn, fix, få ordning i vårt rum, sightseeing och degande i soffan. Kvällens planer är att stanna kvar i soffan och kolla på Grey´s Anatomy , mimmi får välja serie XD. och om vi har tur lite scones när marre kmr hem från jobbet. 
 
 
XOXO
 
tilda
 

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt

Mitt första inlägg.